Eksamensangst

Lider du af eksamensangst eller præstationsangst?

Du vil få en super eksamen og have det godt under eksamen ved hjælp af coaching og mentaltræning

Slider

Brug for hjælp til eksamensangst?

  • kan du ikke tænke klart når du skal præstere
  • får du svedige håndflader?
  • forhøjet puls?
  • hjertebanken?
  • får du lyst til at komme væk?

Så har du brug for hjælp til at håndtere eksamensangst?

Hvordan hjælper jeg dig

Jeg hjælper med eksamensangst ved en kombination af coaching og mentaltræning. Netop denne kombination har vist sig at være uhyre effektiv.

Jeg coacher dig, og her finder de ting du har brug for at fortælle dig selv. Derefter laver jeg en mentaltræningsfil som du skal høre hver dag og meget hurtigt vil du tænke at du glæder dig til at komme til eksamen.

Mentaltræning hjælper dig med at skifte tankerne om alt der kan gå galt, ud med tanker om hvor godt det kan gå.

Mentaltræningen vil guide dig igennem den perfekt eksamination. På den måde vil din hjerne tro at den har prøvet at gå til eksamen mange gange hvor det er gået godt. det er lige meget om du har haft en eller flere dårlige oplevelser med at gå til eksamen, eller at du forestiller dig hvor forfærdeligt eksamen er. Mentaltræningen vil virke! 

Det kan også være at du har så høje forventninger til dig selv, at du føler et pres fra alle om at du skal præstere, og derfor bliver bange for ikke at være god nok i andres øjne

Hvad er eksamensangst?

Eksamensangst er en frygt for ikke at præstere som du selv forventer og som du tror andre forventer.

Du kan også være bange for at dumme dig foran andre mennesker.

Det at være dygtigt kan skabe et pres i prøve situationer. kommentarer som ” du får alligvel 12 så hvad er du nervøs over” skaber et pres på den dygtige som til sidst får følelsen af kun at kun 12 er godt nok. 

En anden grund til eksamensangst er perfektionisme. At alt skal være 100% perfekt. At alt skal være perfekt og det perfekte i en eksamenssituation er 12 så det er kun 12 der er godt nok. Det efterlader et meget lille rum til fejl og derfor stiller man endnu højere krav til sig selv.

Følelsen af at alle forventer at man score topkarakter kan komme fra forældre. Måske forældrene ikke selv er højt uddannet og derfor er stolte over deres barn er så dygtigt i skolen så de fortæller om det og derfor kan det føles som et pres.

Presset kan også komme fra veninder der selv er dygtige i skolen og derfor får du måske selv en følelse af at skulle præstere for at være veninder med dem.

Link til arktikel om eksamens- og præsentationsangst: klik her

Spring ud i det!

Klik her og book en tid

Slider